Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 iunie 2016

HALUCINANT! Mărul discordiei dintre Iohannis şi MRU se numeşte Mihalache | Şeful SIE, arătat cu degetul în cazul pozelor cu şeful Cancelariei dormind tolănit într-o reuniune oficială - Sursă: Nașul.TV

 
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

HALUCINANT! Mărul discordiei dintre Iohannis şi MRU se numeşte Mihalache | Şeful SIE, arătat cu degetul în cazul pozelor cu şeful Cancelariei dormind tolănit într-o reuniune oficială

Publicat: 8 Iun 2016, 13:42 Actualizat: acum 32 de minute comentarii

  
 71  1
 
 0  0

mihalache
Klaus Iohannis vrea să decapiteze Serviciul de Informaţii Externe și nu pentru că Mihai Răzvan Ungureanu nu ar fi competent, ci pentru că preşedintele este deranjat pe plan personal de şeful SIE. Potrivit unor surse politice, tensiunile dintre cei doi ar fi mult mai adânci decât au fost prezentate anterior, arată evz.ro, citat de b1.ro
Marți a fost adus în atenția media de către jurnaliștii de la hotnews.ro faptul că ar exista anumite divergențe înte șeful statului și șeful SIE, totul pe fondul unei afirmații a lui Mihai Răzvan Ungureanu, care s-ar fi lăudat că va fi viitorul președinte din 2019.
Cu toate acestea, jurnaliștii de la Evenimentul Zilei vin cu noi detalii în acest nou scandal din culisele președinției. Se pare că mărul discordiei constă în apariția în presă în octombrie 2015 a unor poze care îl înfățișau pe Dan Mihalache, șeful Cancelariei Prezidențiale, dormind în mijlocul unei delegații oficiale aflate la Belgrad. Se pare că președintele Iohannis bănuia că oameni apropiați SIE ar avea un amestec în această afacere.
Mai exact, suspiciunea ar fi fost că un oficial de rang mediu, membru al ambasadei sau din MAE, ar fi fost autorul acestor poze. Situația reală a fost că pozele respective au ajuns la jurnaliștii de cla CLICK București, fiind primite de la CLICK Belgrad în semn de colegialitate.
Cu toate acestea, publicarea acestor imagini i-a fost reproșată șefului SIE, ie ca un efect al bănuielii că un angajat al SIE ar fi făcut aceste fotografii, fie ca un reproș că nu și-a exercitat influența asupra patronului ziarului, de care-l leagă o relație de prieteni veche de 20 de ani.
Se pare că acesta a fost momentul în care relațiile dintre șeful statului și șeful SIE s-au răcit.
Lucrurile au luat-o și mai mult la vale în momentul în care a existat intenția de numire a lui Mihalache în locul lui Ungureanu. Cu toate acestea, fostul consilier prezidențial a fost recompensat cu un post de diplomație la una dintre cele mai importante ambasade, cea de la Londra.
Ceea ce atrage și mai mult atenția în dezvăluirile prezentate de jurnaliștii de la evz.ro este faptul că aceștia, citând surse de la Cotroceni, scriu despre un plan amplu de reformare a serviciilor de informații din România prin contopirea SRI și SIE sub același acoperiș.
Până acum acest plan a fost pus în așteptare, fiind mult prea asemănător cu modul în care era construit Departamentul Securității Statului pe vremea lui Ceaușescu, iar momentele electorale ale anului 2016 nu lasă spațiu de manevră politică, se arată în portalul online mai sus menționat.

Trimiteți un comentariu