duminică, 3 iulie 2016

Laureat Nobel: ”România va eșua dacă nu-și va căuta oamenii inteligenți și nu-i va educa”. Omul care a revoluționat istoria medicinei prin descoperirea ADN-ului va conferenția la Cluj - Sursă : romaniacurata.roa


”Educația e extrem de importantă. România va eșua dacă nu-și va căuta oamenii inteligenți și nu-i va pregăti, nu-i va educa. Sistemul de educație din România ar…
romaniacurata.ro

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Laureat Nobel: ”România va eșua dacă nu-și va căuta oamenii inteligenți și nu-i va educa”. Omul care a revoluționat istoria medicinei prin descoperirea ADN-ului va conferenția la Cluj

Mihai Gotiu

”Educația e extrem de importantă. România va eșua dacă nu-și va căuta oamenii inteligenți și nu-i va pregăti, nu-i va educa. Sistemul de educație din România ar putea să fie mult mai bun. E foarte important să aveți una sau două universități foarte bune.”, a afirmat James D. Watson, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 1962, câștigat, alături de Francis Crick și Maurice Wilkins, pentru descoperirea ADN-ul. În acest sens, Watson a dat exemplul educației superioare din Franța. ”Aveți încredere în inginerii francezi? Da. Te simți în siguranță când te urci în Airbus. Asta dacă nu este vreun terorist…”.
Watson a afirmat că educația superioară trebuie să fie axată atât pe cercetare, cât și pe partea didactică, ambele fiind la fel de importante. ”Ai nevoie de locuri în care se face cercetare de înaltă performanță, dar ai nevoie și de locuri în care se face educație didactică de mare calitate. Nu poți rezolva problemele făcând doar cercetare, trebuie să ai și un învățământ de calitate și din acest motiv trebuie să oferi tuturor un ajutor formal, de exemplu burse. Acest lucru se va întoarce în societate, pentru că acești oameni vor avea niște locuri de muncă bune. Cel mai limitativ factor acum, în Europa, e factorul bani, nu factorul IQ. Problema e dacă oamenii își permit să meargă la universități, pentru că educația de elită e foarte scumpă.”.
”E foarte important ca fiecare națiune să aibă universități extraordinare. Universitățile nu-i vor ajuta pe oameni să fie mai inteligenți, mai deștepți, dar îi vor ajuta pe oameni să-și exprime inteligența, să și-o pună în valoare.”, a mai precizat cunoscutul om de știință, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru RC.
James D. Watson se află în România în aceste zile pentru a participa la ediția a V-a a Școlii Transilvane de Neuroştiinţe Experimentale („Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School” – TENSS) care adună profesori de la universități ca Harvard, Institutul Max Planck, University College și King s College din Londra, FMI Basel sau Cold Spring Harbor New York, dar și cursanți – majoritatea doctoranzi sau post-doctoranzi – de la cele mai cunoscute laboratoare din domeniu din lume. TENSS se desfășoară la Pensiunea Lacul Știucii, din Săcălaia (jud. Cluj), nu departe de… Mănăstirea Nicula, iar despre edițiile anterioare au apărut articole inclusiv în prestigioasa revistă internațională de știință Nature.
De asemenea, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 16.00, James D. Watson va susține în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai conferința „The Finding of the Double Helix by Jim Watson and Francis Crick”, după o prezentare făcută de către academicianul Octavian Popescu și profesorul Daniel David. Conferința e organizată de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, alături de Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul UBB, în colaborare cu Institutul Român de Știință și Tehnologie și TENSS.
Interviul acordat în exclusivitate pentru RC, în care James D. Watson vorbește despre cum a descoperit ADN-ul, raportul dintre inteligență și educație în câștigarea unui Premiu Nobel, modul în care i-au influențat cariera și viața părinții lui sau Marea Depresiune, problema accesului la educație dar și previziuni legate de descoperiri de frontieră din următorii 10 ani, îl veți putea citi săptămâna viitoare (după încheierea alegerilor locale).
raul gotiu albeanu james watson
Raul Mureșan, Florin Albeanu (organizatori TENSS), Mihai Goțiu (RC) și James D. Watson la Pensiunea Lacul Știucii (Săcălaia, Cluj). Foto: Vlad Moca
Tagged
Trimiteți un comentariu

Fwd: Fw: 1918-2018: Centenar sau parastasl Mesaje primite x Viorel Rogoz Atașamente 20 iun. 2018, 18:44 către bcc: eu

Fwd: Fw: 1918-2018: Centenar sau parastasl Mesaje primite x Mesaje primite Viorel Rogoz ----------...